maandag 21 maart 2011

Visiegroep zinvolle dagbesteding

Binnen Metropool is er sinds kort een visiegroep ‘Zinvolle Dagbesteding’ aan de slag. Deze groep collega’s wil de visie van Metropool op het thema ‘zinvolle dagbesteding voor cliënten’ vastleggen. En dit naar analogie met het proces dat Metropool liep voor het thema wonen. Men hoopt uiteindelijk een visietekst te kunnen uitwerken tegen begin 2012.


Om tot een gedeelde visie te komen plannen we de komende maanden rond drie belangrijke thema’s (die uit de eerste bijeenkomst naar voren kwamen) inhoudelijke bijeenkomsten. Iedereen kan hierop aansluiten. De thema’s zijn:


Inzetten van cliënten als vrijwilliger binnen en/of buiten Metropool / 14.04.11


Activering en de visie van Metropool – gekoppeld aan onze visie op het inzetten van Art. 60-ers / in voorbereiding


Arbeidszorg / in voorbereiding


De volgende bijeenkomst is dus op donderdag 14 april 2011 (13.30u – 16.30) in de vergaderzaal van de centrale dienst (Grote Steenweg 169 / 2600 Berchem). Thema: ‘Het inzetten van cliënten als vrijwilliger binnen en/of buiten Metropool’. Deze bijeenkomst willen we starten met een round up van een aantal goede praktijken binnen Metropool. We hopen hieruit een aantal knelpunten en voorwaarden te kunnen distilleren. Nadien gaan we aan de slag met hoe - in een ideale wereld - Metropool zich kan verhouden tot het uitbouwen/organiseren van vrijwilligerswerk voor cliënten. Om nadien een realiteitstoets in te bouwen. Wat is er nodig om dit te bereiken, zowel inhoudelijk als organisatorisch…


Bij deze ben je van harte uitgenodigd. Het is altijd handig om het aantal deelnemers op voorhand te kennen. Dus snel een mail naar nico.bogaerts@cawmetropool.be en je bent welkom!

Geen opmerkingen: